Meer weergeven

ALS HEIMER KOMT

Ron De Rauw

“Als Heimer komt” is een evenwichtige voorstelling die een precair onderwerp relativerend en met een knipoog benadert. Heel toegankelijk, toch subtiel en mét humor. Ontdaan van de angst voor het onbekende en dankzij de relativerende herkenbaarheid wordt Alzheimer makkelijker bespreekbaar. Caroline en Ron proberen te achterhalen
wat er in het hoofd omgaat van iemand met Alzheimer. De strijd tussen weten en het niet-meer-weten.
De onmacht.
De frustratie.
Maar ze ontdekken ook heel veel liefde, warmte en humor.

 

INHOUD

Aanleiding: Ron’s moeder heeft Alzheimer. Langzaam maar zeker neemt de ziekte meer plaats in in haar brein. Haar korte geheugen is ondertussen helemaal weg.
Woede, angst, euforie, en verdriet spelen met haar alsof haar geest een spel is. Lethargie, apathie nemen hun plaats in.
Haar echtgenoot omringt haar met heel veel geduld, zorg en liefde.
Geen eenvoudige taak. een theatercursief over liefde
en Alzheimer. Wat blijft er over als het denken wegvalt? “Als Heimer bij je in komt wonen, Is niets nog wat het lijkt Hou mijn hand vast liefste Ben bang dat ik verglijd Blijf nog even hier mijn liefste Ik wil graag dat je weet Hoeveel ik van je hou Voordat ik het vergeet.”

Prachtige voorstelling!
Nooit durven vermoeden dat de vreselijke gevolgen van Alzheimer
zo diepmensenlijk, liefdevol en waarlijk mooi konden worden weergegeven. (Rik Vereecken, Voorzitter Amnesty International)

Geschreven en gespeeld door: Caroline Meerschaert en Ron De Rauw.

Coaching: José Schuringa
 

 

DE PRODUCENT

Met zijn cabaretgroep Ongehoord was Ron in 1984 laureaat op het Camarettenfestival in Delft. Hij schreef muziek voor en deed de muzikale coaching van Terug Normaal van Els de Schepper, speelde ‚Wilfried’ in Familie. Hij is de ene helft van Jummoo, is regelmatig te horen en te zien in commercials.
Vorig seizoen was hij te zien als ‘Ludovico Di Vanci’ in de nieuwe Ketnetreeks De Zoon van Artan. Als Heimer komt is de eerste productie die Ron De Rauw samen met zijn echtgenote Caroline Meerschaert maakt en speelt. 

© 2019 by Theatertainment

Theatertainment BVBA
Frankrijklei 87
2000 Antwerpen
BE0827 467 408