ZE ZIJN ME VERGETEN

 

Frans Maas Theatersolo

Eric Schneider, eminence grise van het Nederlandse theater, gaf zijn novelle '"Firs" in handen van Frans Maas en Ursul de Geer om er een boeiende theatersolo van te maken.

INHOUD

Een oude man staat voor de spiegel. "Misschien moet ik maar eens ophouden, eindelijk ophouden" zegt hij terwijl hij ontdaan naar zijn spiegelbeeld kijkt. Het turbulente leven is stilgevallen, de lichten zijn gedoofd en het applaus is slechts herinnering. Allen zijn dementerende vrouw en de flessen wijn in het gootsteenkastje houden hem nog op de been. Volledig onttakeld dwaalt de oude acteur door zijn verleden. Kwetsbaar maar met onverholen ijdelheid blikt hij terug op zijn carrière, de hoogtepunten en teleurstellingen, zijn seksuele escapades en opgelopen kwetsuren, de bizarre wendingen en lachwekkende momenten. Flarden uit zijn bestaan verwaaien in eenzaamheid. "Ze zijn me vergeten. Het leven is voorbijgegaan alsof ik nooit heb geleefd", zegt hij tenslotte. Zinnen die hij niet zèlf heeft bedacht, ze zijn van Tsjechov. Zinnen die hij als oude bediende Firs in "De Kersentuin" avond na avond heeft moeten uitspreken. Er valt niets meer te spelen.

Cast: Frans Maas

Regie: Ursel de Geer

Foto's: Luk Monsaert

DE PRODUCENT

Frans Maas is een acteur met een grote staat van dienst zowel in Vlaanderen als in Nederland. Deze theatersolo is een productie van het Fakkeltheater.

© 2019 by Theatertainment

Theatertainment BVBA
Frankrijklei 87
2000 Antwerpen
BE0827 467 408